pehko.net

Esittely

Olen Annariina Kulmala ja asun koirieni kanssa Kanta-Hämeessä Forssassa. Koirista olen pitänyt ja haaveillut jo pienestä pitäen. Koira kiinnostus sai kovan kolauksen ala-asteiässä kun eräs koira pääsi puremaan minua pahasti käsivarteen. Siitä alkoi monen vuoden koirapelko. Aina koiran vastaan tullessa siirryin toiselle puolelle katua. Kylässä ollessani en suostunut tulemaan samaan huoneeseen koiran kanssa. Ajan kuluessa koirapelkoni alkoi pikku hiljaa väistymään. Nykyään en osaisi elää edes ilman koiraa. Ovathan koirat kuuluneet elämääni yli kymmenen vuoden ajan. Ensimmäisen koiran welsh corgi cardigan Janitan sain 13-vuotiaana. Olin pitkään jo halunnut koiraa, mutta vanhempani eivät olleet siihen suostuneet allergian vuoksi. Sinnikkäästi kuitenkin raahasin erilaisia koirakirjoja kotiin. Vanhemmat yrittivät lievittää koira kuumettani kahdella undulaatillakin, mutta kuten tiedätte eihän siitä ollut apua kuin hetkeksi :)

Pitkäaikainen haaveeni toteutui kesällä 1995 kun perheeseemme saapui pitkä matalajalkainen 6kk ikäinen Janita. Itse Corgia rotuna emme olleet ikinä ajatelleet, olimme lähinnä miettineet parsonrusselinterrieriä, shetlanninlammaskoiraa, collieta, kromfohrländeriä... Corgi jota olimme aina nauraneet makkarakoiraksi tuli kuitenkin pitkien mutkien kautta kotiimme ja sulatti koko perheemme sydämet. Näimme lehdessä ilmoituksen ja menimme katsomaan ja arvaatte varmasti miten kävi... Koira tuli taloon!.

Janitan piti tulla meille vain koti- ja lenkkeilykoiraksi. Niin siinä kuitenkin kävi, että serkkuni Jonnan innoittamana aloitin agilityn. Jonna harrasti agilityä sheltti Hanilla ja yllytti minut mukaan. Agilityn aloitimme kesällä 1995 Janitan ollessa hieman yli 7 kuukautta vanha Lounais-Hämeen Kennelkerholla. Esteet opettelimme ihan kurssimuotoisesti muutamana viikonloppuna jonka jälkeen aloitimme jatkoryhmässä Forssan Palveluskoirissa. Jo syksyllä -95 pääsimme kilpailevien ryhmään. Ensimmäiset agility kilpailut kävimme kesäkuussa 1996 Toijalassa ja siitä lähtien se on ollut menoa :) Agilityn lisäksi harrastimme Tokoa ja satunnaisesti ja jälkeä. Näyttelyissäkin olisin halunnut käydä, mutta Janitan lievä purentavika esti meidän osallistumisen. Janitaa saan kiittää kaikesta, ilman häntä en olisi ikinä tutustunut erilaisiin koiraharrastuksiin.

Ensimmäinen kromfohrländer Bella (Krumme Furche Tequila) saapui pitkän harkinnan jälkeen joulukuussa 2000 toiseksi koiraksi. Länderiä rotuna olin haaveillut jo ennen Janitaa, enkä päivääkään ole katunut valintaani. Bellan nuoruusvuodet eivät olleet kaikista helpoimmat, kävimme usealla ongelmakoirakouluttajalla, terapeutilla, homeopaatilla Bellan herkän ja ujon luonteen vuoksi. Olin kuitenkin niin ihastunut rotuun, että sen jälkeen lauma on kasvanut kolmella muulla länderi nartulla Duolla (Jazzmo Duo), Fyralla (Fannimer Angelica) sekä Cincolla (Krumme Furche Festina Lente). Kaikki neljä ovat olleet aivan erilaisia persoonia ja jokainen yhtä rakas.

Länderien lisäksi meillä on tapahtunut myös yksi ”syrjähyppy” löwchen Lucas (Chic Choix Grand Khan). Tuo pieni jellonapoika saapui meille täysin vahingossa, mutta on sulattanut kaikkien sydämet. Ehdottomasti toinen rotu kromfohrländerin lisäksi joka on lähellä omaa sydäntä.

Koirani ovat pääasiassa minulle rakkaita, uskollisia ystäviäni jotka seuraavat minua lähes kaikkialle. Koiriemme kanssa harrastetaan monenlaista. Agility ja näyttelyt ovat se pääharrastus, mutta satunnaisesti kokeilemme myös muita lajeja. Lisäksi nautimme pitkistä metsälenkeistä, joissa koirat saavat juosta vapaana, nauttien vapaudesta ja vauhdista. Välillä on myös kiva käpertyä sohvalle koirat kainalossa ja nauttia rennosta yhdessä olosta.

Kasvattajan peruskurssin kävin vuonna 2002 ja kennelnimi Beduar's hyväksyttiin FCI:ssä marraskuussa 2005. Olen allekirjoittanut Kennelliiton Kasvattajasopimuksen. Kennelnimi Beduar's muodostuu nimistä Bella, Duo ja Annariina. Kasvattajatyötäni en ole vielä aloittanut, haaveissa pentuja muutaman vuoden sisälle Cincolle. Aika näyttää...

Minut ja koirani näkee varsinkin Etelä-Suomen agilitykilpailuissa ja näyttelyissä. Hihastani saa repäistä jos mielesi tekee, sekä sähköpostia saa lähettää: kerron mielelläni lisää ihanista koiristani ja niiden rodusta.

Toivottavasti viihdyt sivuillamme!

Kennel Beduar's
Annariina Kulmala
Forssa
web design by Evie Rekola
sivujen tekij?